Ο διεθνολόγος – αναλυτής του Strategy International κ. Ζήνωνας Τζιάρρας αποκλειστικά στο newsit – VIDEO

Ο διεθνολόγος κ. Ζήνωνας Τζιάρρας, διδακτορικός ερευνητής στο University of Warwick και ερευνητής σε ζητήματα Τουρκικής Εξωτερικής Πολιτικής στο Ινστιτούτο Μελετών Strategy International μιλά αποκλειστικά στην κάμερα του newsit.com.cy, αναλύοντας το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο και δίνει τις δικές του απαντήσεις για τις καταιγιστικές εξελίξεις στην περιοχή μας που μας αφορούν άμεσα.

Ο κ. Ζήνωνας Τζιάρρας απάντησε σε σειρά ερωτήσεων του Ανδρέα Θεμιστοκλέους σχετικά με τους λόγους και τα αίτια των Αραβικών εξεγέρσεων, αξιολογώντας τις μέχρι στιγμής εξελίξεις και αποτελέσματα, τα οποία και επηρεάζουν άμεσα και την Κύπρο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιάρρας αναλύει το τι πραγματικά συμβαίνει σε Τουρκία και σε Αίγυπτο, ποιά είναι τα δεδομένα στην περίπτωση της Συρία, όπως το κατά πόσον το καθεστώς Ασσαντ έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και κατά πόσον οι αντιπολιτευόμενοι αντάρτες σχετίζονται με ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Καταληκτικά, ο κ Τζιάρρας αναφέρεται σε στοιχεία που αφορούν στην χρησιμοποίηση ή μη των βρετανικών βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας, ενώ παράλληλα, υποσημειώνει τις αντιφάσεις που παρατηρούνται στο καθεστώς λειτουργίας των βάσεων και του ρόλου που διαδραματίζουν στην κυπριακή ασφάλεια.

Το κείμενο και το βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Newsit.com.cy.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s