Τα Τούβλα τζαι τα Φκιόρα – μόνο προς τους ομιλούντες την Κυπριακήν

Βάψε τζαι να βάψεις, βάψε τζαι να βάψεις, Άσπρο, μάυρο, άσπρο, μάυρο, τουβλούι, τουβλούι τα πεζοδρόμια της Χώρας ούλλης, εφκάλαμε νάμι! Μόνο που τους εθώρουν έπιαννεν με ο πέλλαρος. Τζαι τώρα που τα θώρω εν είμαι σίουρος αν θέλω να κλαίω ή να γελώ. Οι αθρώποι που τα εκάμναν πρέπει να πάθαν ούλλοι άχρωματοψία τζαι προβλήματα με τους δίσκους της μέσης τους, αϊσε που πρέπει να πελλάναν τζιόλας που εν εμπορούσαν να συλλάβουν γιατί εκάμναν τζίνο που κάμναν. Τζαι να’ταν μόνο τα τουβλούθκια; Τζαι οι τοίσσιοι μάνα μου, τζαι οι τοίσσοι. Τζαι βάψε, τζαι να βάψεις, τζαι να παένουν να σου τους ξαναξιμαρίζουν με γκραφίτι τζαι συνθήματα (οι αχαήρευτοι), τζαι συ να πολεμάς με την πογία τζαι το χρόνο, τζαι ο αγώνας ναν άνισος.

Γιατί τα φκιόρα πού τα βάλλεις; Γρασίθκια ποτζί, γρασίθκια ποδά, γλάστρες ποτζί, γλάστρες πας στους στύλους της ηλεκτρικής – το μόνο που έμεινε εν να μας δώκουν τζαι που μια να κρατούμε. Τζαι βίρρα να τα ποτίζουν μέρα, νύχτα, μέρα, νύχτα τζαι το νερό να τρέσσιει παντές τζαι έχουμεν τον Νείλο γίορκι – ότι σταγονούα εσυνάξαμεν παραπάνω φέτος που τες βροσσιές ξιάστε την. Γιατί το άλλο που μες τη τάφρο νταβίλα εβλαστίσαν ξαφνικά καμια 15αρκα – αμμένεν τζαι παραπάνω – φοινιτζές 6μετρες (αλόπως); Για να μεν σας πω οτι στον ίδιο τόπο εβλάστησε τζαι αναλκυστήρας (ανσανσερ, το λεγόμενο) για τους ανάπηρους – διότι εν όψη Ευρωπαϊκής Προεδρίας, εκτός που η ζούγκλα του Αμαζονίου (στην έκδοση «τσαρτελλούθκια») τζαι πίστα του Γραν Πρι, με τα μαυρόασπρα μας τα τουβλούθκια, εγίναμεν τζαι disabledpeoplefriendly (φιλικοί προς τα άτομα με αναπηρίες). Βέβαια, αθυμηθήκαμε. Έπιαν μας εμας τωρά.

Ναί κυρίες και κύριες, εκταφέραμεν τα! Εγίναμεν σε μια νύχτα που Καζακστάν, Άμστερνταμ τζαι Κοπεγχαγη! Τζαι γιατί; Για να αρέσουμεν στους Ευρωπαίους! Ποιούς; Τζίνους που κάθουνται τωρά γυρών που ένα τραπέζι τζαι φκάλουν το λοαρκασμό που εν να πκιερώσουμε εμείς για τες τράπεζες. Ε πού πάεις κύρια Κυπριακή Δημοκρατία; Χαντακωμένη. Αντι να τα ξαπολύσεις ούλλα όπως ένει τζαι να τους πείς κύριοι εγω έχω κρίση εν κάμνω τίποτε, διαχειρίζομαι την οικονομία μου σοφά και δεν κάμνω άσκοπα έξοδα, επίες τζαι εφύρτικες να γοράζεις πογιές, γρασίθκια, τζαι γλάστρες. Τζιαι η ερώτηση βέβαια του ενός εκατομμυρίου είναι «πόσο μας εκάτσαν τουντα τουβλούθκια τζαι τα φκιορούθκια τζαι τζίντο Κούρειο που εξελίχτηκε σε – αρχαία – τραγωδία». Τόσους τόπους να επενδύσεις τζίντα ριάλλια επίες τζαι έδωκες τα να βάβεις τουβλούθκια τζαι να ποτίζεις γρασίθκια. Εν θωρείς ότι είσαι σε κρίση μάνα μου; Οξά είσσιε να ενθουσιαστούν οι ευρωπαίοι τζαι να σου δώκουν ριάλλια; Οξά οι Ευρωπαίοι έν εξέραν που έρκουνται; Οξά νομίζεις η Ευρωπαϊκή Προεδρία εν να αλλάξει τίποτε, ή ότι εν να καταφέρουμε τίποτε (όι σαν χώρα αλλά σαν θεσμός), τζαι ότι ήταν να βοηθήσει τη ψυχολογία σου η ομορφκιά της Χώρας.

Έτσι είσαι όμως κυρία Κυπριακή Δημοκρατία. Μια ζωή πάεις ανάποδα τζαι στα μιτσιά τζαι στα μιάλα. Τζαι στα τουβλούθκια, τζαι στα φκιορούθκια, τζαι στα πολιτικά, τζαι τα παραπολιτικά. Έτσι όπως τα’καμες (τα κάμαμε) ξέρεις ίντα μπου μας λείπει, έτσι για να ποσπαστούμε; Οι Ολυμπιακοί Αγώνες! Τζαι τζίνο ήταν, σσιερέτα μου τον πλάτανο. Ο Θεός να μεν το δείξει. 

Ζήνωνας Τζιάρρας

08/07/2012

2 thoughts on “Τα Τούβλα τζαι τα Φκιόρα – μόνο προς τους ομιλούντες την Κυπριακήν

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s