Εκπομπη ‘Πολιτικος Αντιλογος’

logo kanaliΑπό τον Ιούνιο του 2014 και κάθε Τετάρτη στις 18.00, το Κανάλι 7 μεταδίδει την εκπομπή ‘Πολιτικός Αντίλογος’. Ο συντονιστής και παρουσιαστής της εκπομπής, διεθνολόγος Ζήνωνας Τζιάρρας, συζητά και αναλύει φλέγοντα ζητήματα της τοπικής και διεθνούς πολιτικής, με  εκλεκτούς του προσκεκλημένους απο τον ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο.

Το Κανάλι 7 μεταδίδει παγκύπρια και μπορείτε να το ακούσετε στις συχνότητες 98.4, 102.1 (Λεμεσός), και 99.8 (Πόλης Χρυσοχούς) στα FM Stereo, ή στο διαδύκτιο στη διεύθυνση kanali7.com.

Διατηρείται διαδυκτιακό αρχείο της εκπομπής στο  YouTube το οποίο βρίσκεται διαρκώς σε διαδικασία ενημέρωσης.

Aρχείο Εκπομπών

 • 03 Δεκεμβρίου 2014: Η εξωτερική πολιτική του Ισραήλ, Κύπρος-Ισραήλ, Τουρκία-Ισραήλ και κυπριακή εξωτερική πολιτική με τη Διεθνολόγο Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.
 • 12 Νοεμβρίου 2014: Οι εξεγέρσεις στην Ιερουσαλήμ, τα αίτια και οι προοπτικές τους. Με το Νομικό-Διεθνολόγο, Γαβριήλ Χαρίτο.
 • 05 Νοεμβρίου 2014: Η δημιουργία και οι σκοποί της πρωτοβουλίας Cyprus Youth DiplomaCY και οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, με τη Νομικό και συνιδρυτικό μέλος, Ιωάννα Δημοσθένους.
 • 29 Οκτωβρίου 2014: Τα αποτελέσματα των τραπεζικών stress test, με την οικονομολόγο Άννα Θεολόγου. Η παγκόσμια οικονομική κρίση, με τον Διεθνολόγο Ανδρέα Θεμιστοκλέους.
 • 08 Οκτωβρίου 2014: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και η ευρύτερη περιοχή. Με το Διεθνολόγο/Δημοσιογράφο Γιάννη Ιωάννου.
 • 01 Οκτωβρίου 2014: Η Αμερικανική εξωτερική πολιτική, η κρίση στη Μέση Ανατολή και η Κύπρος. Με τον Πολιτικό Επιστήμονα/Διεθνολόγο Μιχάλη Κοντό.
 • 17 Σεπτεμβρίου 2014: Η ιστορία του Κουμμουνιστικού Κόμματος Κύπρου και η σημερινή Αριστερά. Με τον Δρ. Γιάννο Κατσουρίδη.
 • 03 Σεπτεμβρίου 2014: Η έννοια της πολυπολιτισμικότητας και οι προεκτάσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Με τον πολιτικό επιστήμονα Γιώργο Ιορδάνου.
 • 30 Ιουλίου 2014: Η οικονομική κρίση στην Κύπρο, οι κυβερνητικές πολιτικές και το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Με την οικονομολόγο, Άννα Θεολόγου.
 • 23 Ιουλίου 2014: Η Ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, η ευρύτερη περιοχή και η Κυπριακή Δημοκρατία. Με τον Διεθνολόγο, Πέτρο Ζαρούνα.
 • 16 Ιουλίου 2014: 40 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή – το σημερινό στάδιο της κυπριακής εξωτερικής πολιτικής και στρατηγικής, σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας, Τουρκίας-Ελλάδας, Κυπριακό, και ο ρόλος της ΕΕ. Με τον Δρ. Μάριο Ευθυμιόπουλο, ιδρυτή και πρόεδρο της δεξαμενής σκέψης, Strategy International.
 • 09 Ιουλίου 2014: Η πολιτική και νομική διάσταση του εσωτερικού δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα ταμεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων – με τον δικηγόρο Μιχάλη Παρασκευά. Επίσης, η δράση και ο ρόλος του ευρωπαϊκού προγράμματος YEAH σε σχέση με την ενημέρωση του κοινού για την ΕΕ και τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων – με το Σάββα Χαραλάμπους από το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ.
 • 02 Ιουλίου 2014: Πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, τουρκικές προεδρικές εκλογές, εξελίξεις στο Κουρδικό στη Μέση Ανατολή και Τουρκία, οι λεγόμενες δημοτικές εκλογές στα κατεχόμενα και το δημοψηφισμα για τις απορριφθείσες συνταγματικές αλλαγές, σχέσεις Τουρκίας-κατεχομένων, και Κυπριακό. Με τον τουρκολόγο, Νίκο Μούδουρο.
 • 25 Ιουνίου 2014: Ενεργειακή ασφάλεια διεθνώς, περιφερειακά (ευρωπαϊκά) και στην Ανατολική Μεσόγειο. Κυπριακή ενεργειακή στρατηγική και, μεταξύ άλλων, ο ρόλος του Ισραήλ, της Τουρκίας, και της Αιγύπτου. Με τους επίκουρους καθηγητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Αδαμίδη και Οδυσσέα Χρίστου.
 • 18 Ιουνίου 2014: Η κρίση στο Ιράκ και η ασφάλεια στην ευρύτερη Μέση Ανάτολη. Με τον Χρίστο Ιακώβου, Διεθνολόγο και Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών.
 • 11 Ιουνίου 2014: Κυπριακό Παρατηρητήριο για τη Δημοκρατία (ΚΥ.ΠΑ.Δ), οι εκλογικοί παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και ο ρόλος τους, οι εκλογές στην Ουκρανία και οι ευρωεκλογές. Με τους εκλογικούς παρατηρητές Νικόλα Κουκουλλή και Νικολίνα Καραολιά.
 • 04 Ιουνίου 2014: Εσωτερικές, Περιφερειακές και Διεθνείς Διαστάσεις της Ουκρανικής Κρίσης. Με το Διεθνολόγο/Δημοσιογράφο, υπεύθυνο για τη στήλη διεθνών θεμάτων της εφημερίδας “Πολίτης”, Γιάννη Ιωάννου,
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s